Meditacija


Kaj je meditacija?

Meditacija zajema stanje odsotnosti misli. Je tehnika, s pomočjo katere umirimo svoj um, sprostimo telesno napetost, ter zedinimo telo in duha. Meditacija je tehnika, s katero pridemo v stik sami s seboj, s svojimi občutki in notranjim glasom oziroma intuicijo. Meditacija predstavlja sprostitev in ni vezana na določen fizični položaj.

Meditacija Studio Deusa Koper

Meditacija Studio Deusa Koper

Zakaj meditirati?

Posameznik meditira, saj ob tem doživi vseobsegajoč občutka sprostitve, umiri um in telo. Meditacija posameznikom omogoča, da se odpro novim razsežnostim, da bolje spoznajo sebe, da spoznajo svoje potrebe, si podarijo priložnost, da odložijo svoj oklep ali masko, in se predvsem sprostijo. Meditirali naj bi vsaj zato, da bi se naučili v življenju odložiti nepotrebno telesno, duševno, čustveno in psihično napetosti.

Meditacija ima številne učinke, ki jih vsak posameznik doživi drugače in so odvisni od pripravljenosti in zmožnosti sprostitve posameznika. Meditacija vpliva na fizično, psihično, duševno tere čustveno stanje. Pozitivni vpllivi na telesu se kažejo v umiritvi srčnega utripa, znižanju krvnega tlaka, znižanju holesterola v krvi in zmanjšanje prostih radikalov v telesu. Poleg tega se vzpostavi še pravilni in umirjeni ritem dihanja.

Naslednja meditacija bo 3. 5. 2017

Tečaj meditacije za začetnike

Tečaj je namenjen popolnim začetnikom, ki ne vedo kako začeti z meditacijami sami doma. Prav tako je primeren za vse tiste, ki že meditirajo in si želijo obnoviti osnove. Več o tečju si preberite tukaj – tečaj meditacije za začetnike.